Forside / Nyheter / Tunza International Children´s Conference 2009
Tunza International Children´s Conference 2009


Unge mennesker fra hele verden gjør krav på en sunn planet.

Tre milliarder mennesker representert av fremadstormende ledere - barn og unge fra hele verden - samlet seg i bud til Sør-Korea om å kreve handling på United Nations Climate Change Conference (COP 15) i København i desember.

UNEPs Tunza International Children and Youth Conference i Daejeon (Sør-Korea) fra 17. - 23. august er den største samlingen av barn og unge i opptrappingen til COP 15. Dette er en unik mulighet for 800 deltakere fra over 100 land til å gjøre krav på en lavkarbon, ressurseffektiv, og økologisk bærekraftig framtid.

Achim Steiner, administrerende direktør i UN Environment Programme (UNEP), sa om konferansen: "Tunza konferansen er en viktig samling for unge mennesker og en mulighet for dem til å diskutere og forberede sine standpunkt i forhold til København og klimaendringer, men det er mer enn det. Det er en samling for neste generasjon som vil arve resultatet av beslutningene som blir tatt i desember og framover".

"For det er i disse tre milliarder unge menneskers livstid at isbreene i Himalaya vedvarer eller smelter bort; at havnivåene stabiliseres, eller øker og oversvømmer en tredjedel av Afrikas infrastruktur langs kystlinjen; at Amazonas vil fortsette å fungere som planetens lunger eller fortsette å tørke ut og dermed ødelegge økosystemet; og at isbjørnen vil fortsette å være en ikonisk dyreart i Arktis eller, som dodoen og dinosaurene, simpelthen en historisk gjenstand på arkeologisk museum", fortsatte han.